Banden wisselen bij Auto Klein Gunnewiek

Bandenservice

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De banden zijn namelijk het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Het is daarom aan te raden om uw autobanden regelmatig te laten controleren. Hiervoor bent u ten alle tijde welkom in onze werkplaats. Wij kunnen de bandenspanning en het profiel controleren en de staat van de banden beoordelen. Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Waarom is de bandenwissel belangrijk? En wanneer is het tijd voor de bandenwissel?

Winterbanden
Winterbanden hebben een grover profiel, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperaturen richting vriespunt gaan, zijn winterbanden een echte aanrader. Daalt de temperatuur onder 7 graden, dan wordt het tijd voor de winterbandenwissel. Om uiterst voorbereid te zijn op winterse temperaturen, raden wij aan om uw zomerbanden in de maanden oktober of november te wisselen voor winterbanden.

Zomerbanden
Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen. Winterbanden zijn minder effectief op droog wegdek, omdat het profiel is ontworpen voor op sneeuw. Hierdoor heeft u in de zomer een langere remweg met winterbanden. Stijgt de temperatuur boven de 7 graden, dan is het tijd voor de zomerbandenwissel. Wij raden aan om in de maand april de winterbanden te verwisselen voor zomerbanden.

Voor de verkeersveiligheid is het raadzaam om tijdig van banden te wisselen. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan bij ons opslaan. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

 

 

Is het weer tijd voor een bandenwissel? Plan direct online een afspraak in!